hirdetés
TechTud

Hírességek, politikusok Twitter-fiókjait hekkelték meg

Egy szinte példátlanul kiterjedt hekkertámadás érte a Twittert, amely olyan, több milliós követőtáborral rendelkező emberek fiókjait is érintette, mint például Elon Musk, Bill Gates, Barack Obama, vagy éppen Kanye West. A hekkerek a feltört fiókokat arra használták, hogy bitcoin utalására buzdítsák az érintett hírességek követőit. Érdekesség, hogy az olyan vállalatok Twitter-fiókjai sem úszták meg az incidenst, mint például az Apple.

Hírességek, politikusok Twitter-fiókjait hekkelték meg
hirdetés

A hekkertámadás egyik első jeleként Elon Musk Twitter-fiókján egy olyan felhívás jelent meg, miszerint ha valaki ezer dollárnyi összeget küld a megadott Bitcoin-pénztárca számára, annak kétszeres összeget fizet majd vissza a milliárdos – írja a hvg.hu.

Noha már önmagában ez is furcsa, vagy gyanút keltő lehet, később Bill Gates Twitter-fiókján is kísértetiesen hasonló üzenet jelent meg, s a hekkerek innentől fogva nem kímélték az Apple, az Uber, Jeff Bezos, Joe Biren, Kanye West, Wiz Khalifa, vagy éppen Mike Bloomberg közösségi fiókját sem. Rajtuk kívül pedig még más, milliós követőtáborral bíró fiókot is „birtokukba vettek” a hekkerek.

A felhasználók megtévesztésében a kiberbűnözők nem igazán ismertek határokat, hiszen a portál szerint több népszerű kriptotőzsde Twitter-oldalán is megjelenítették a bitcoin-duplázós üzenetek, így például érintetté vált a Binance, a Coinbase, a Gemini és a Kucoin Twitter-fiókja is.

Gyaníthatóan nem egyenként szereztek hozzáférést az érintett Twitter-csatornákhoz a hekkerek, hanem elképzelhető, hogy a Twitter rendszerét törték fel. Az ugyancsak érintett CoinDesk is azt közölte, hogy náluk is kétfaktoros azonosítás volt bekapcsolva, így egyszerű jelszólopással nem férhettek volna hozzá fiókjukhoz a bűnözők.

hirdetés

Végül a Twitter közölte, hogy a biztonsági incidenst vizsgálják, s azon vannak, hogy mindent megtegyenek a károk a lehető legkisebbre csökkentése érdekében.

We are aware of a security incident impacting accounts on Twitter. We are investigating and taking steps to fix it. We will update everyone shortly.

— Twitter Support (@TwitterSupport) July 15, 2020


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés