hirdetés
TechTud

Az ausztrálokat egy kontakt-követő alkalmazás letöltésére kérik

Az ausztrál kormány arra kérte az ország több millió polgárát, hogy töltsék le a koronavírus kontakt-követő alkalmazását.

Az ausztrálokat egy kontakt-követő alkalmazás letöltésére kérik
hirdetés

Scott Morrison miniszterelnök azt mondta, hogy az alkalmazás széleskörű használata egy „belépőjegyet” jelent a normális életbe való visszatéréshez olyan hamar, amennyire csak lehet – számol be róla a BBC.

Hárommillió ember már letöltötte a COVIDSafe nevű applikációt azóta, hogy vasárnap este elérhetővé tették azt – közölte az ausztrál kormány.

Azt is közölték, hogy a „maximális hatékonyság” érdekében a lakosság mintegy negyven százalékának le kellene töltenie az alkalmazást.

„Ahhoz a tényhez tudnám hasonlítani, hogy amennyiben ki akarsz menni, mikor süt a nap, naptejet kell kenned magadra. Ez ugyanilyen dolog”

– jelentette ki a miniszterelnök.

Ausztráliának sikerült laposítania a járványgörbét, olyannyira, hogy egyetlen egy újabb fertőződés volt, amelyről keddre tudomást szereztek, s annak forrása nem ismert.

A kormány azt tervezi, hogy kiterjeszti a Covid-19 megfigyelést, miután szerdán tíz millió tesztelőeszközt tettek elérhetővé.

Az országban összesen megközelítőleg 6700 fertőződést dokumentáltak eddig, a koronavírussal összefüggő halálozások száma pedig 88 fő.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés