hirdetés
TechTud

Az Amerikai Orvosi Kamara szaklapja szerint hatásos és biztonságos a Sinopharm vakcina

Az Amerikai Orvosi Kamara szaklapja írásban közölte, hogy hatásos és biztonságos a Sinopharm vakcina, egyúttal közölték a hivatalos eredményeket is – számolt be róla Menczer Tamás a Facebook-oldalán.

Az Amerikai Orvosi Kamara szaklapja szerint hatásos és biztonságos a Sinopharm vakcina
hirdetés

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a csütörtökön közzétett videóban megjegyezte, hogy a WHO után az Amerikai Orvosi Kamara is igazolja, hogy a Sinopharm-vakcina hatásos és biztonságos.

Említést tett arról is, hogy az „oltásellenes baloldal” korábban hónapokon át állította egyebek mellett azt, hogy nincs meg a kínai vakcinának a teljes dokumentációja, azonban állításaikról az államtitkár szerint bebizonyosodott, hogy hazugságok.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmenczer.tamas%2Fvideos%2F527123745332499%2F&show_text=0&width=476" width="476" height="476" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

Az MTI beszámolója szerint a Sinopharm és a pekingi székhelyű China National Biotec Group (CNBG) közösen fejlesztett vakcinája a teszteredmények szerint 78,1 százalékos hatékonysággal nyújt védelmet a koronavírussal szemben, míg a gyártó másik, a CNBG vuhani intézetével együttműködve fejlesztett készítménye (melyet hazánkban nem alkalmaznak) ugyancsak 70 százalék feletti (72,8%) hatékonyságú.

A klinikai tesztek harmadik fázisában 40 ezernél is több, 18 éven felüli tesztalany vett részt Kínán kívül, akik 21 napos szünettel kapták a két vakcinadózist. A teszteket véletlenszerűsítették, s kettős vak előkészítéssel és elosztással, valamint placebóval kontrollált módon végezték el.

Két héttel a második dózis beadását követően a vakcinákkal beoltottaknál az antitestek magas szintjét mutatták ki, és erős immunválaszra lehet következtetni az eredmények alapján.

A Sinopharm vakcina sürgősségi vészhelyzeti engedélyét a WHO május 7-én már megadta, ugyanakkor kérte a klinikai vizsgálatok utolsó fázisa eredményeinek pótlását, miután ezt a vakcina gyártói nem tették közzé.

(A borítókép forrása: MTI/Rosta Tibor)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés