hirdetés
TechTud

Androidra már letölthető az uniós védettségi igazolvány

Az androidos készülékekre már le lehet tölteni az uniós védettségi igazolványnak megfelelő alkalmazást, azonban az iOS operációs rendszerre még nem áll egészen készen az applikáció.

Androidra már letölthető az uniós védettségi igazolvány
hirdetés

Hazánkban július elsején bevezették az uniós védettségi igazolványt, amelyet angol és magyar nyelvű applikációként, valamint nyomtatható formában is el lehet érni.

Jó hír, hogy az Android rendszert futtató készülékeken már használható az app a mai naptól, ugyanakkor a 24.hu szerint még csak a Google Play Áruházában lehet összefutni vele.

Amennyiben az okostelefon nyelve magyar, úgy az uniós védettségi igazolás az adatokat magyarul jeleníti meg és a beállításokban nem lehet nyelvet váltani, ellenben ha angolra van állítva a telefon nyelve, akkor az alkalmazásban látható információk nyelve is angol lesz – hívja fel rá a figyelmet a portál.

Az iPhone-tulajdonosoknak egyelőre várniuk kell, mivel a lap szerint iOS rendszerre még nem érkezett meg az alkalmazás.

hirdetés

Ellenben továbbra is lehetőség van kinyomtatni az uniós védettségi igazolást az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) portálra történő bejelentkezést követően, ahol a menüsorból az Uniós Covid-igazolvány opciót kell kiválasztani.

Az itt megjelenő igazolástípusok közül az uniós utazásokhoz az Oltási igazolvány elnevezésűre lesz szükség, ebből is az Ismétlő az, amelyen már a második vakcina beadásának tényét is rögzítik.

A megfelelő dokumentum kiválasztása után az Igazolvány letöltése gombot kell megnyomni, így el lehet menteni a számítógépre a pdf-fájlt, s ki lehet nyomtatni. Mobilra is letölthető, s bemutatható rajta.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Jan Vašek)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés