hirdetés
TechTud

A Tesla nem fogadja el a bitcoint ezentúl

Elon Musk a Twitteren tett bejelentése szerint a Tesla ezentúl nem fogadja el a bitcoint a járművásárlások alkalmával, méghozzá klímavédelmi okokból.

A Tesla nem fogadja el a bitcoint ezentúl
hirdetés

A bejelentést követően a bitcoin mintegy 10 százalékos zuhanást mutatott, de eközben a Tesla részvényei is lejjebb estek – derül ki a BBC cikkéből.

A Tesla márciusban jelentette be, hogy elfogadja a bitcoint is, azonban környezetvédők és befektetők is akadtak, akik hevesen ellenezték az ötletet.

Februárban pedig azt közölte a vállalat, hogy 1,5 milliárd dollárnyit vásárolt a világ jelenlegi legelterjedtebb kriptovalutájából.

Musk ugyanakkor mostanra látszólag megváltoztatta álláspontját, hiszen azt írta, hogy ugyan jó ötletnek tartja a kriptovaluták használatát, azonban nem olyan áron, amelyet a jelenlegi körülmények között a környezettől megkövetel a bitcoin-bányászattal és a tranzakciókkal összefüggő tevékenység. A legnagyobb gondot a fosszilis energiahordozók egyre nagyobb használata jelenti.

hirdetés

A már meglévő bitcoinból nem kívánnak eladni, viszont mihelyst fenntarthatóbb energiára vált a bitcoin-bányászat, tranzakciók lebonyolításához használhatják a már birtokukban lévő mennyiséget.

Piaci elemzők szerint a döntéssel a Tesla a klímavédelemmel és fenntarthatósággal szemben tudatos befektetők kedvében szeretne járni. Különösen azért is fontos ez a vállalat számára, mert egy tiszta energiákra fókuszáló cég képét mutatja, így aztán logikus döntés lehet, ha törekszenek a környezettudatosságra.

Megint mások arra gyanakszanak, hogy Elon Musk újabb olyan lépéséről van csupán szó, amellyel befolyást kíván gyakorolni a bitcoin piacára.

(A borítókép forrása: Maurizio Pesce from Milan, Italia - Elon Musk, Tesla Factory, Fremont (CA, USA), CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=38354348)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés