hirdetés
Sport

Zidane otthagyja a Real Madridot

A Real Madrid hivatalos honlapján közölte, hogy távozik a klubtól Zinédine Zidane vezetőedző. Egyelőre nem árulták el, hogy ki lép majd a helyébe.

Zidane otthagyja a Real Madridot
hirdetés

Sajtóhírek szerint Zidane már a Sevilla bajnoki mérkőzés előtt közölte a csapattal, hogy nem tervezi meghosszabbítani a szezon végén lejáró szerződését – írja az Index.

A Real Madrid közleményével immár hivatalossá váltak a korábbi értesülések. A klub a közleményében leszögezte, hogy tiszteletben tartják a francia vezetőedző döntését, akinek professzionalizmusáról, elhivatottságáról és szenvedélyéről csak elismeréssel tudnak szólni.

Mint fogalmaztak, Zidane a klub egyik nagy legendája, aki több egy korábbi játékosnál és edzőnél, s akit a A Real Madrid szívébe zárt.

Az Index felidézi, Zidane először 2016 januárja és 2018 májusa között volt a Real Madrid vezetőedzője, s ekkor a csapattal három BL-győzelmet és egy bajnoki címet is szerzett.

hirdetés

Ezután 2019 márciusában tért vissza, és 2020 nyarán La Liga győzelemmel örvendeztették meg a rajongókat. A mostani idényben ugyanakkor már nem volt ilyen eredményes a Real, de a helyi sajtó szerint nem csak ez, hanem a mentális fáradtság is oka volt Zidane távozásának.

Azt jelenleg még nem tudni, hogy hol folytatja Zidane, vagy ki lép a helyébe, de „pletykálják”, hogy esetleg Andonio Conte vagy Raúl lehet az utóda.

(A borítókép forrása: Антон Зайцев - https://www.soccer.ru/galery/1050902/photo/728340, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=69480230)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés