hirdetés
Sport

Visszalépett a 200 méter pillangótól Hosszú Katinka

Hosszú Katinka nem indul a 200 méter pillangó előfutamában, feltehetőleg azért, mert kevesebb, mint háromnegyed órával később kellene 200 méter vegyesen a döntőben teljesítenie, ha mindkét számban versenyezne. Igaz, hivatalosan még nem közölték visszalépése okát, okait.

Visszalépett a 200 méter pillangótól Hosszú Katinka
hirdetés

A háromszoros olimpiai bajnok 200 vegyesen döntőbe jutott, márpedig a finálé csak negyven perccel a 200 pillangó elődöntője után lesz esedékes szerdán. Ez igen szoros programmal fenyegette volna Hosszú Katinkát, aki feltehetőleg emiatt vissza is lépett 200 méter pillangótól – írja a hvg.hu.

Korábban a riói olimpián is szinte pontosan ilyen döntést hozott a világklasszis, aki akkor a pihenőidő rövidsége miatt hagyta ki az előfutamot.

Döntése ugyanakkor mindkétszer fájóan érinthette Jakabos Zsuzsannát, akinek megvolt a szintideje a számban, vagyis akár indulhatott is volna az olimpián, azonban mindkétszer jobb időt úszott nála a később visszalépő Hosszú Katinka.

A lap szerint mindenesetre június végén, amikor kiderült, hogy Hosszú Katinka négy számot is vállal Tokióban, már rég tudni lehetett a programot. Feltehetőleg arról lehetett szó, hogy amennyiben döntőbe jut 200 méter vegyesen, vissza tervezett lépni a pillangótól, s mivel a reményeknek megfelelően fináléba jutott, így nem vállalja a pillangót.

hirdetés

(A borítókép forrása: MTI/Kovács Tamás)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés