hirdetés
Sport

Tokió lakosságának több mint fele szerint nem volna jó ötlet 2021-ben megtartani az olimpiát

hirdetés
Tokió lakosságának több mint fele nem ért egyet azzal, hogy az eredetileg idénre tervezett olimpiát a jövő évben tartsák meg a városban – írja a BBC egy közvélemény-kutatás eredményeire hivatkozva.
Tokió lakosságának több mint fele szerint nem volna jó ötlet 2021-ben megtartani az olimpiát
hirdetés

A közvélemény-kutatást két japán hírszolgálat szervezésével végezték június 26. és 28. között, s az eredmények alapján az rajzolódik ki, hogy az emberek 51,7 százaléka remélte a 2021-re átcsúszott sportesemény ismételt elhalasztását vagy pedig annak teljes elmaradását – írja a BBC.

Azok közül, akik ellenezték az olimpia 2021-es megtartását, 27,7 százalék azt szerette volna, hogy teljességgel elmaradjon az esemény, míg a csoport fennmaradó hányada csak újbóli halasztást pártolt volna.

hirdetés

A felmérés szerint azoknak a 31,1 százaléka, akik szeretnék az olimpia megtartását, úgy vélik, hogy inkább visszafogottabb módon kellene megrendezni az eseményt, s egyesek még azt is támogatnák, hogy nézők nélkül folyjon le az olimpia.

Az emberek tizenöt százaléka fejezte ki támogatását egy hagyományos olimpia 2021-es megrendezése iránt.

A felmérést viszonylag kis, 1030 fős mintán végezték.

Az olimpiát eredetileg ez év júliusában rendezték volna meg, azonban a koronavírus-járvány okozta helyzetre való tekintettel úgy döntöttek, hogy a következő évre halasztják.

Ez egyébként példa nélküli döntés volt az olimpia történetében, hiszen előzőleg még csak olyan történt, hogy az esemény teljes egészében elmaradt.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés