hirdetés
Sport

Téves hír, hogy műtenék Milák Kristóf tüdejét

Nem helytálló az a sajtóban megjelent információ, miszerint tüdőműtét várna az olimpiai bajnok Milák Kristófra légzési nehézségei miatt – tudatta a nyilvánossággal Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

Téves hír, hogy műtenék Milák Kristóf tüdejét
hirdetés

Wladár Sándor a 24.hu szerint úgy nyilatkozott a napokban felröppent sajtóhírekkel kapcsolatban, hogy „semmi sem igaz” Milák Kristóf tévesen kilátásba helyezett tüdőműtétjéről, amelynek „már a kimondása is félelmet keltő”.

Hozzátette, sportvezetői és emberi kötelességének tartja, hogy a közvéleményt is tájékoztassa erről, valamint az újabb találgatásoknak elejét vegye.

Megnyugtatott mindenkit afelől, hogy a helyzet messze nem olyan súlyos, mint az a hírekben megjelent, ellenben arról a panasztól, amelyet valóban mielőbb meg kell szüntetni, meglátása szerint csakis maga a sportoló számolhat be, amennyiben szükségét érzi a tájékoztatásnak.

A lap felidézi, hogy Milák Kristóf a kazanyi rövidpályás Európa-bajnokságot követően koronavírusos lett, így a december 16-án kezdődő, Abu-Dzabiban megrendezésre kerülő rövidpályás világbajnokságon nem vehet részt.

hirdetés

(A borítókép forrása: Martin Rulsch, Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=77089640)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés