hirdetés
Sport

Tájfun miatt marad el egy meccs a rögbi-világbajnokságon Japánban

Az Anglia-Franciaország világbajnoki rögbimérkőzést, amely eredetileg szombaton lett volna esetékes, visszamondták, mivel a helyi hatóságok attól tartanak, hogy a Hagibis tájfun éppen akkortájt érheti el Japán területét. A szervezők ugyanakkor egyelőre nem mondták még vissza a vasárnapra tervezett Skócia-Japán meccset, ugyanis azt remélik, hogy az a terveknek megfelelően haladhat.

Tájfun miatt marad el egy meccs a rögbi-világbajnokságon Japánban
hirdetés

A Hagibis tájfun, amely az előrejelzések szerint az idei év eddigi legnagyobb tájfunja lehet, várhatóan Tokióban és a japán főváros környékén jelenthet majd veszélyt – számol be róla a BBC.

Noha az angol-francia meccset egyelőre lefújták, várhatóan az előzetes tervek szerint folytathatják le a skót-japán, illetve az ír-szamoai világbajnoki mérkőzést.

„Nem könnyelműen tettük meg a döntést, hogy lefújjuk a meccseket. A döntést szakértői tanács alapján, a csapatok érdekében hoztuk meg, és a nyilvánosság, valamint a tornán önkéntesként közreműködők biztonságát alapvető elvként tartottuk szem előtt”

– fogalmazott Alan Gilpin, a világbajnokság igazgatója.

hirdetés

A B-csoportban ugyancsak szombaton lépne pályára egymás ellen Új-Zéland és Olaszország mérkőzését is visszamondták, így csak később derül ki, hogy Olaszország továbbjuthat-e a csoportból. Amennyiben elmarad a skót-japán mérkőzés, úgy a skótoknak várhatóan búcsúzniuk kell.

A lefújt mérkőzések esetében mindkét érintett csapat két pontot kap, ugyanis ilyen esetben úgy kell venni, mintha 0-0-ás döntetlennel ért volna véget a játék.

Így a meccsek lemondásával Anglia a C-csoport győzteseként végezne két ponttal a második helyen továbbjutó franciák előtt, és a negyeddöntőben Ausztrália ellen kellene pályára lépnie, míg Wales a D-csoport éléről továbbjutva a franciákat kapná meg ellenfélnek. A franciáknak azonban a walesiekkel szemben előnyt jelentene az, hogy két hét pihenőidő jutott ki nekik, míg a walesieknek csupán egy.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés