hirdetés
Sport

Mo Farah bűncselekmény áldozata lett az edzője szerint

A négyszeres olimpiai bajnok sportoló ugyan vitába keveredett Haile Gebrselassi hoteljében, ám edzője szerint valójában egy támadás áldozata volt.

Mo Farah bűncselekmény áldozata lett az edzője szerint
hirdetés

Farah és Gebrselassi között azt követően alakult ki vita, hogy az etióp sportoló Addis Ababai hoteljében Farah állítólag lopás áldozata lett. Csütörtökön Gebrselassie azt állította, hogy Farah egy házaspárt kezdett ütni és rúgni a hotelban tartózkodása idején ebben az évben, a brit sportoló edzője, Gary Lough azonban állította, hogy mindez „önvédelemből” történt.

A BBC szerint Gebrselassie emellett azt is állította, hogy a Farah-val folytatott vitája részben abban gyökerezik, hogy nem engedte a hoteljébe Jama Adent, a sportoló edzőjét. Az edzőt egy doppingellenes műveletben 2016-ban őrizetbe vették. Farah szóvivője viszont tagadta, hogy Aden valaha is edzette volna Faraht, az állításokat pedig alaptalannak és hamisnak nevezte.

Gary Lough, aki az eset idejében jelen volt a helyszínen, az Evening Standard nevű lapnak már úgy mesélte el az egészet, hogy Faraht és edzőtársát két férfi kezdte súlyzókkal fenyegetni az edzőteremben, akik támadó mozdulatokat tettek. Erre reagálva ütötte meg Farah az egyik támadót. Eztán egy nő érkezett futva, és Mo Farah, mielőtt tudhatta volna, ki az, megfordulva kicsit megütötte az egyébként ugyancsak súlyzót cipelő és annak eldobásával fenyegetőző nőt.

„Szóval kiáltottam: Tegyék le azokat a dolgokat, vagy a börtönben kötnek ki. A hotel biztonsági személyzete nem tett semmit”

hirdetés

– tette hozzá az edző.

Szerdán egy médiaeseményen Farah elmondta, hogy március 23-án pénzt és két telefont loptak el a hotelszobájából, s sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy Gebrselassie „semmit nem tudott tenni” annak érdekében, hogy visszaszerezze az ellopott tárgyakat.

A hotel tulajdonosa ellenben még szerdán közleményt adott ki, amelyben Farah-t zsarolással és az ő, valamint hotelja hírnevének rontásával vádolja. Emellett közölte, hogy a bejelentett lopást kivizsgálták, a hotel öt alkalmazottját kikérdezték, de mindegyiküket elengedték vádemelés nélkül, mivel a rendőrség semmilyen nyomát nem találta a bejelentett rablásnak. Gebrselassie emellett állítja, hogy a hotel személyzete Farah „tiszteletlen” magatartására panaszkodott, s emellett a sportolót a fent már említett támadás miatt is jelentették a rendőrségen.

A hoteltulajdonos állítása szerint Farah volt az, aki a házas férfit inzultálni kezdte, először azt kérdezve tőle, hogy miért követi, majd mikor a férfi azt mondta, hogy nem követi őt, csak a dolgát végzi, Farah állítólag azonnal megütötte és megrúgta a férfit és kisebb erővel a feleségét is.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés