hirdetés
Sport

Még egyszer már nem halasztják el a tokiói olimpiát

Az idén megközelítőleg egy évvel elhalasztott tokiói olimpia még egyszer már nem lesz elhalasztva, akkor sem, ha 2021-ben nem kerülhet megrendezésre – jelentette ki Yoshiro Mori, az olimpiai szervezőcsoport vezetője.

Még egyszer már nem halasztják el a tokiói olimpiát
hirdetés

A tokiói olimpia eredetileg 2020. július huszonharmadikától augusztus nyolcadikáig tartott volna, azonban a koronavírus-világjárvány miatt elhalasztották megközelítőleg egy évvel - derül ki a BBC cikkéből.

Egészségügyi tisztviselők kételyüket fejezték ki az iránt, hogy az olimpiai játékokat jövő nyáron meg lehetne rendezni, amennyiben addigra nem sikerül vakcinát vagy pedig a Covid-19 kezelésére alkalmas hatékony gyógymódot kifejleszteni.

Amikor Yoshiro Morit arról kérdezték, hogy újabb halasztást követően elképzelhető-e, hogy 2022-ben tartanák az olimpiát, az ő válasza az volt, hogy nem.

„Ebben az esetben az olimpia elmarad”

hirdetés

– jelentette ki a szervezést vezető szakember.

Ellenben a Tokió 2020 elnöke azt mondta, hogy bizonyos abban, hogy az „átütemezett” olimpia a terveknek megfelelően lebonyolódhat.

„Ez az olimpia annyival értékesebb lenne, mint bármely olimpia a múltban, amennyiben megtarthatnánk ennek a csatának a megnyerését követően! El kell hinnünk ezt, máskülönben a kemény munkánkat és erőfeszítéseinket nem koronázza jutalom”

– tette hozzá a szervező a Nikkan Sports-nak nyilatkozva.

Yoshitake Yokokura, a japán egészségügyi szervezet elnöke kedden azt mondta, bonyolult lehet az olimpia megtartása 2021-ben a vakcinák és a hatékony gyógyszerek esetleges hiányában. Akkor ő azt mondta, nem jelenti ki, hogy Japánnak meg kellene-e tartania az olimpiát, vagy sem, azonban meglátása szerint bonyolult volna ezt megtenni a vázolt esetben.

Hangsúlyozta, hogy még ha Japánban sikerülne is kontroll alá vonni a járvány terjedését, ez továbbra is azt jelentené, hogy a játékok megszervezése bonyolult lenne, amennyiben a világ más részein nem érne véget addigra a járvány.

A legtöbb szakértő úgy véli, hogy a védőoltás 2021 közepe felé már elérhetővé válik, míg mások arra figyelmeztettek, hogy nincsen garancia arra, hogy a vakcinát sikerül kifejleszteni.

Elképzelhető a nyilatkozatok alapján, hogy a 2021. augusztus 24. és szeptember 5. között megrendezésre kerülő olimpia nyitó- és záróceremóniáját összevonják, ezzel is spórolva a szervezési és lebonyolítási költségeken.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés