hirdetés
Sport

Magát Krisztina szerint tudtak arról, hogy sérülése miatt nem megy a világbajnokságra

A tavaly Európa-bajnoki címet szerzett Magát Krisztina nem utazott el a thaiföldi világbajnokságra, aminek nyomán többen már „eltűnéséről” írtak. A sportoló azonban azt mondta, hogy tudni lehetett, sérülése miatt nem megy a versenyre.

Magát Krisztina szerint tudtak arról, hogy sérülése miatt nem megy a világbajnokságra
hirdetés

Vasárnap Gyurkovics Ferenc szövetségi kapitány az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy nem tudja, mi történhetett, amiért a sportolónő nem utazott a világbajnokságra, mivel megvolt a repülőjegye is, és velük együtt kellett volna utaznia Budapestről – idézi fel a Blikk. A szövetségi kapitány állította, neki Magát Krisztina nem jelezte, hogy miért maradna otthon.

Az esetet követően többen hiába próbálták elérni a sportolót, aki azonban a Blikknek szűkszavú nyilatkozatot adott. Ebben leszögezte, hogy nem tűnt el, annak ellenére, hogy most mindenki, még a rokonai is aggódva keresik.

Elmondta, hogy szövetség tudott arról, hogy – mivel sérült – nem utazik a világbajnokságra, azt viszont elismerte, hogy a szövetségi kapitánnyal erről nem beszélt.

A lap egyúttal felidézi, hogy éppen mostanság egy sportlap arról írt, hogy egy meg nem nevezett súlyemelő pozitív drogmintát adott szeptemberben, azt a tényt pedig a Magyar Antidopping Csoport vezetője is megerősítette, hogy volt egy pozitív eset. Noha a sportoló nevét ő sem mondta el, annyit elárult, hogy egy tervezett doppingellenőrzésről volt szó, amelyet a súlyemelőkön is rendszeresen végeztek.

hirdetés

„Az A minta pozitív eredményt hozott, a sportoló természetesen kérheti a B vizsgálatot a továbbiakban. Ha megállapításra kerül a doppingvétség, akkor további információkat is kiadhatunk azzal kapcsolatban, hogy milyen tanulsággal szolgál ez az ügy”

– fogalmazott az Antidopping csoport vezetője.

A Blikk megkérdezte Magát Krisztinától, tudja-e, ki vétett a szabályok ellen, vagy hogy ő maga a közelmúltban részt vett-e ellenőrzésen, de erre nem kívánt reagálni.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés