hirdetés
Sport

Kemény következményeket von maga után a sok orosz doppingügy

Négy év kizárással sújtotta Oroszországot minden jelentősebb sporteseményt érintően a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA). Vonatkozik a tilalom a 2020-as, tokiói, és a 2024-es olimpiára is, ráadásul Oroszországnak így a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságot is ki kell hagynia.

Kemény következményeket von maga után a sok orosz doppingügy
hirdetés

A szakértői tanácsadók a számos, doppinghasználattal összefüggő visszaélés miatt döntöttek úgy, hogy a korábbi enyhébb szankciók után immár kritikusabb következménnyel kell példát statuálni a sportvilágnak – írja a Blikk a DailyMail alapján.

Oroszország még huszonegy napig fellebbezhet a kizárásról szóló per megindítása ellen. A lap ugyanakkor megjegyzi, a határozat életbe lépése esetén is csak a 2020 nyarát követő sporteseményekre vonatkozna, vagyis a szentpétervári labdarúgó Eb-re nem lesz hatása.

A WADA kijelentése szerint azoknak az orosz sportolóknak, akik bizonyítani tudják, hogy nem használtak doppingszereket, az érintett időszakban is engedélyezgetik a sporteseményeken való részvételt, ám nem orosz színekben.

A büntetésről egy tizenhét főből álló bizottság döntött, amelynek tagjai közül kilencen helyeselték a szigorú szankciót.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés