hirdetés
Sport

Hosszú Katinka Tokió után sem hagy fel a versenyzéssel

Hosszú Katinka azt mondta, hogy Tokió után sem hagy fel a versenyzéssel, sőt, egészen a párizsi olimpiáig tervez. Az után pedig, ha nem is versenyszerűen, de – az origo.hu-nak adott interjúja szerint – továbbra is úszni fog, mert annyira szereti.

Hosszú Katinka Tokió után sem hagy fel a versenyzéssel
hirdetés

A háromszoros olimpiai bajnok úszónő az origo.hu-nak adott interjújában elmondta egyebek mellett azt, hogy továbbra is hisz a kemény munkában, általában fél ötkor csörög az óra, és már 10 perccel öt óra után ki is kel az ágyból. Megjegyezte, saját megérzésén kívül senkire nem hallgat abban, hogy mennyit edz, vagy éppen pihen.

Elárulta azt is, élete egyik legnagyobb kudarcának azt tartja, hogy a londoni olimpián annak ellenére lett negyedik, hogy 400 méter vegyesen a világranglista élén volt. Leginkább az bántotta, hogy nem tudta megmutatni, mire képes, és mennyit készült.

A jövővel kapcsolatos terveiről is beszélt, egyebek mellett leszögezve, hogy nem érzi úgy, hogy jövőre, Tokióban elege lesz az élsportból, így újabb négy évet szeretne versenyzéssel tölteni. Megjegyezte, csak akkor hagyná abba 2024 előtt, ha gyermeke születne, ez azonban most nem aktuális.

Szerinte kora sem akadályozza őt abban, hogy akár öt év múlva is a csúcson legyen, hiszen meglátása szerint az úszók nem feltétlenül azért nem úsznak már annyi idősen, mert elhasználódott a testük, hanem mert nincs motivációjuk. Hosszú Katinka úgy véli, az úszók a monotonitást bírják a legnehezebben.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés