hirdetés
Sport

Hosszú Katinka is kihagyja a rövidpályás úszó-vébét

Nemcsak a korábban koronavírus-fertőzés miatt edzéseit kihagyni kényszerült Milák Kristóf, de Hosszú Katinka is kihagyja ezúttal a jövő hét csütörtökön startoló rövidpályás úszó-világbajnkságot.

Hosszú Katinka is kihagyja a rövidpályás úszó-vébét
hirdetés

Hétfőn közölte a Magyar Úszó Szövetség, hogy négy férfi és nyolc nő indul magyar színekben az Abu-Dzabiban jövő hét csütörtöktől megrendezésre kerülő rövidpályás úszó-világbajnokságon.

Milák Kristóf nemrégiben bejelentette, hogy kihagyja a rövidpályás világbajnokságot, mivel sokáig nem tudott edzeni, s így nem készülhetett volna fel kellően a megmérettetésre. Az Origo azt írja, hogy immár bizonyos az is, Hosszú Katinka szintén kihagyja a világbajnokságot, miután ő is nemrégiben lett koronavírusos.

A kazanyi rövidpályás Eb-n érmet szerzett magyar úszók közül Szabó Szebasztián azonban jelen lesz a világbajnokságon is, továbbá az olimpiai ötödik helyet elérő Telegdy Ádám és két junior világbajnok, Zombori Gábor és Holló Balázs is képviselik hazánkat Abu-Dzabiban.

A nőknél Jakabos Zsuzsannára, Késely Ajnára és Kapás Boglárkára is számíthatunk, de Békési Eszter, Gyurinovics Fanni, Mihályvári-Farkas Viktória, Pádár Nikolett és Szabó-Feltóthy Eszter is indulnak egyéni számokban.

hirdetés

Mindezen túl egy 4×200 méteres női gyorsváltó indítása is esélyes.

A FINA ezúttal rekordmagas, 2,835 millió dolláros díjalapot határozott meg, s egyéniben már az első nyolc helyezett is díjazásban részesül. Az aranyérem itt 15 ezer dollárt ér, de a nyolcadik helyezettnek sem kell keseregnie a 3 ezer dolláros összeg miatt…

(A borítókép forrása: pixabay.com)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés