hirdetés
Sport

Elmarad a Davis Kupa madridi döntője

A Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) pénteki döntése értelmében elmarad a Davis Kupa madridi, novemberi döntője, amelybe a magyar válogatott is bejutott.

Elmarad a Davis Kupa madridi döntője
hirdetés

A magyar szövetség közösségi oldalán megerősítette, hogy idén nem kerül sor a nemzeti csapat történelmi bemutatkozására, mert az ITF - a Fed Kupa budapesti fináléjához hasonlóan - a koronavírus-járvány miatt jövőre halasztotta a madridi DK-döntőt is. A magyar csapat így csak 2021-ben mutatkozhat be az újjászervezett sorozat végjátékában.

A Fucsovics Márton vezette magyarok március elején 3-2-re legyőzték a belgákat a debreceni selejtezőben, ezzel jutottak be a döntőbe. A párharc nagy izgalmakat hozott, a hazaiak 1-2-es állásból fordítva, Balázs Attila és Fucsovics sikerével nyerték meg a párharcot a Főnix Csarnokban.

A magyar válogatott 2021-ben a világ legjobb együtteseivel küzdhet majd meg a 18 csapatos madridi DK-döntőben - ahol minden résztvevő csapat 172 millió forintnak megfelelő összeghez jut -, míg a vesztes Belgium osztályozót vív a bennmaradásért. A márciusi sorsoláson Köves Gábor kapitány együttese a horvátokat és az ausztrálokat kapta ellenfélül a D csoportban.

A tavaly megreformált Davis Kupa új "időszámításának" második fináléjára november 23. és 29. között került volna sor a madridi Caja Magica komplexumban. A résztvevők közül 12 válogatott - köztük a magyar - a selejtezőből érkezett, hozzájuk csatlakozott a tavaly elődöntős Kanada, Nagy-Britannia, Oroszország és Spanyolország, valamint a szabadkártyás Szerbia és Franciaország.

hirdetés

A Davis Kupa-döntő csoportjai:

  • A csoport: Spanyolország, Oroszország, Ecuador
  • B csoport: Kanada, Üzbegisztán, Svédország
  • C csoport: Franciaország, Nagy-Britannia, Csehország
  • D csoport: Horvátország, Ausztrália, MAGYARORSZÁG
  • E csoport: Egyesült Államok, Olaszország, Kolumbia
  • F csoport: Szerbia, Németország, Ausztria

Forrás: MTI

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés