hirdetés
Sport

Elhunyt Niki Lauda, a Forma-1 legendás ausztrál pilótája

Hetven évesen elhunyt a Forma-1 háromszoros világbajnok legendás ausztrál pilótája, Niki Lauda.

Elhunyt Niki Lauda, a Forma-1 legendás ausztrál pilótája
hirdetés

Niki Lauda a motorsport egyik legismertebb alakja volt, a Ferrarinak kétszer, 1975-ben és 1977-ben, a McLarennek pedig egy alkalommal, 1984-ben szerezte meg a bajnoki címet. Többen nem is csak ezért emlékeznek rá, hanem rendkívüli felépülése miatt is, miután az 1976-os Német Nagydíjon súlyos égési sérüléseket szenvedett egy baleset során – idézi fel a BBC.

A sportoló családjának hétfői közleménye szerint Lauda „békésen távozott el”. Lauda tavaly augusztusban tüdőtranszplantáción esett át, januárban pedig tíz napot töltött kórházban influenza miatt.

Miután autóversenyzőként befejezte pályafutását, a legendás ausztrál sportoló vállalkozóként próbált szerencsét, s légitársaságot irányított, illetve nemrégiben a Mercedes Formula-1-es csapatának vezetésében is részt vett.

Lauda két veseátültetésen esett át, a második szervet 2005-ben akkori barátnője, a korábban légiutaskísérőként dolgozó Birgit Wetzinger adományozta neki. A nőt a sportoló később feleségül is vette, 2009-ben pedig ikreik születtek – egy fiú és egy lány. Laudának előző kapcsolataiból három fia született.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés