hirdetés
Sport

Egy évvel elhalasztják a tokiói olimpiát

Abe Sinzó japán miniszterelnök kezdeményezte a 2020-as tokiói olimpia egy évvel való elhalasztását, tekintettel a koronavírus világjárványra.

Egy évvel elhalasztják a tokiói olimpiát
hirdetés

A japán miniszterelnök megegyezett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC) elnökével, Thomas Bach-hal a tokiói olimpiával kapcsolatos kérdésekről amikor korábban a keddi napon tárgyaltak.

A BBC szerint a paralimpiát is elhalaszthatják, amely augusztus 25. és szeptember 6. között kerülne megrendezésre, ugyanakkor ezt az eseményt sem halaszthatják majd tovább 2021 nyaránál.

Abe Sinzó megjegyezte, hogy az IOC elnökének felvetette az olimpia nagyjából egy évvel történő elhalasztását, mire Thomas Bach „100 százalékos beleegyezéssel reagált”.

Eredetileg az olimpiára 2020. július 24. és augusztus 9. között került volna sor. A BBC sporttudósítója elmondta, hogy ez az első eset, hogy egy olimpiát elhalasztanak. Mint fogalmazott, az már előfordult, hogy a háború szólt közbe, de akkor az olimpia nem elhalasztásra került, hanem egészen elmaradt.

hirdetés

A tudósító szerint hatalmas logisztikai kihívást jelent a halasztás, hiszen az olimpiát elhalasztani cseppet sem egyszerű dolog. S felvetve, hogy vajon a halasztás elég hosszú lesz-e, csak annyit jegyzett meg, hogy jelen pillanatban még ez sem tudható.

Japán már óriási összeget költött a 2020-as tokiói olimpia előkészítésére, a halasztás pedig mindenképpen jobb megoldás lehet, mint egy olyan sportesemény, amelyet a nézők nagy, és a sportolók egy része nélkül kellene esetleg megtartani.

Előzőleg márpedig az Egészségügyi Világszervezet (WHO) arra figyelmeztetett, hogy a koronavírus-járvány továbbra sem látszik megszűnni, nem is beszélve arról, hogy több ország is kilátásba helyezte, hogy amennyiben nem halasztják el az olimpiát, úgy a sportolóik nem vesznek majd részt azon.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés