hirdetés
Sport

Döntés született az Újpest címere ügyében

Hosszú ideje volt vitás pont az Újpest 2017-ben lecserélt címere, most azonban Roderick Duchateletnek, az Újpest FC elnökének győzelmével úgy látszik, véget ért a címerháború – számolt be róla a Blikk.

Döntés született az Újpest címere ügyében
hirdetés

Az Újpest FC belga tulajdonosa azért keveredett ellentétbe az Újpesti Torna Egyesülettel (UTE) és a szurkolókkal, mert 2017 nyarán az Egylet beleegyezése nélkül megváltoztatta a futballcsapat címerét. Az UTE ennek nyomán személyiségi pert indított, mivel szerinte a címercserével az Újpest 1885 Futball Kft. megsértette a klub hó hírnevét és más személyiségi jogait – idézi fel a Blikk.

A hosszas csatározás után szerdán a Kúria helybenhagyta a korábbi bírósági ítéletet, amely alapján a címer lecserélése önmagában nem alkalmas a jó hírnév megsértésére. Az ítélet szerint hiába nem volt taggyűlési határozat a címer megváltoztatása kapcsán, e jogellenes magatartás nem eredményezi a jó hírnév megsértését.

A lap szerint ez azt is jelenti, hogy a sokak által kifogásolt embléma marad a csapat mezén, valamint ezt láthatják majd viszont az ajándéktárgyakon és a stadion különböző pontjain is.

Több szurkoló a tárgyalóteremben, illetve a folyosókon és az épület környékén várta a döntés megszületését, amely azonban csalódást jelentett számukra. Egyikük elkeserítőnek és nevetségesnek tartotta az egész ügyet, ám továbbra sem adja fel: szeretné, ha a szurkolók összefogással tudnák elmagyarázni az álláspontjukat a belga tulajdonosnak.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés