hirdetés
Sport

Benedek Tibor nevét viselhetné a Duna Aréna

Kocsis Máté szerint támogatandó az a törekvés, hogy a Duna Aréna a közelmúltban elhunyt háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Benedek Tibor nevét kapja.

Benedek Tibor nevét viselhetné a Duna Aréna
hirdetés

Bánki Erik, Szabó Tünde és Kocsis Máté vasárnap közösen nyújtott be egy törvényjavaslatot, amely kibővítené az olimpiai járadékra jogosultak körét, ami egyúttal azt is jelenti, hogy Benedek Tibor özvegye is jogosult lenne a járadékra – számol be róla a Blikk.

Kocsis Máté ezzel kapcsolatosan a lapnak elmondta, pótolhatatlan veszteség a sportvilágnak és az egész országnak a fiatalon elhunyt Benedek Tibor halála, ezért szeretnének minden lehetséges támogatást megadni a családjának ebben a nehéz helyzetben.

A politikus úgy véli, a család méltánytalan helyzetbe került az olimpiai járadék ügyében, a módosítás mértéke azonban lehetővé tenné, hogy az elhunyt sportoló kiskorú gyermekei nagykorúvá válásukig az olimpiai járadék teljes összegét megkaphassák.

Kocsis Máté kitért arra is, hogy meglátása szerint a Magyarországnak hírnevet és büszkeséget szerző sportolók megbecsülésének „vitán felül álló nemzeti ügynek” kell lennie, így reméli, hogy minden képviselőtársa támogatja majd a javaslatot.

hirdetés

A Duna Aréna átnevezésével kapcsolatosan pedig azt mondta, hogy mindent meg kell tenni azért, hogy Benedek Tibor Aréna legyen annak új neve, mivel a sportoló méltó erre.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés