hirdetés
Sport

A törökök elleni győzelemmel kezdte az Eb-t a férfi vízilabda válogatott

A házigazda magyar válogatott kedden a törökök elleni 19-5-ös győzelemmel kezdte meg szereplését a Duna Arénában zajló olimpiai kvalifikációs vízilabda Európa-bajnokság férfitornáján.

A törökök elleni győzelemmel kezdte az Eb-t a férfi vízilabda válogatott
hirdetés

Märcz Tamás együttese csütörtökön a spanyolokkal találkozik, az a találkozó dönt a csoportelsőségről, ami közvetlenül negyeddöntős szereplést ér.

Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon egy kvótát lehet szerezni, az európai csapatok közül az olimpiai címvédő szerbek, a világbajnok olaszok, valamint a vb-ezüstérmes spanyolok tokiói szereplése már biztos.

Európa-bajnokság (Duna Aréna):

férfiak, csoportkör, 1. forduló:

hirdetés

C csoport:

Magyarország-Törökország 19-5 (4-4, 4-0, 3-1, 8-0)

Duna Aréna, v.: Santos (portugál), Rakovic (szerb)

gólszerzők: Manhercz 4, Erdélyi, 3, Zalánki, Angyal, Vámos, Hosnyánszky 2-2, Jansik, Varga, Pohl, Mezei 1-1, illetve Özbek, Yenigun 2-2, Yutmaz 1

Magyarország:

Nagy - Varga, Erdélyi, Pohl, Vámos, Hosnyánszky, Mezei - cserék: Hárai, Angyal, Manhercz, Zalánki, Jansik, Vogel (kapus)

A magyar válogatott amolyan bemelegítő összecsapással kezdte a viadalt. A jóval gyengébb játékerejű török csapattal Európa-bajnokságon eddig háromszor találkozott a magyar együttes, és háromszor nyert simán, összesen 64 gólt szerezve.

Ezzel együtt a szép számú közönség kisebb csodát láthatott, a törökök ugyanis három és fél perc játék után 2-1-re vezettek. Sőt, két góllal is elléptek, a nézők pedig egy pillanatra ki is fütyülték a csapatot. A csorbát gyorsan kiköszörülte a házigazda, előbb Zalánki Gergő talált be, majd Manhercz Krisztián duplázott. A törökök viszont a negyed vége előtt emberelőnyből egyenlítettek (4-4).

Úgy tűnt, a rivális erejéből mindössze ennyire futotta, a második játékrészben ugyanis eredménytelen támadásaik után általában már emberhátrányban kellett védekezniük, mert valaki szinte mindig elől ragadt közülük. Ezt kihasználva 4-0-ra nyerték a negyedet a magyarok (8-4).

A nagyszünet után a török csapat gyors emberelőnyös góllal kezdett, de a túloldalon a Hárai Balázs által kiharcolt kiállításokat előbb Angyal Dániel, majd Erdélyi Balázs váltotta gólra. A játékrész végén pedig Varga Dénes is megvillant egy bombával (11-5).

A zárónegyedben a törökök már nem jelentettek veszélyt a kapura, Manherczék pedig sorra lőtték a gólokat, így a vége 19-5 lett.

"Tudtuk, hogy ez egy nagy gólarányú mérkőzés lehet, de nem nagyon ismertük a törököket, akik az első negyedben egy-két jó kezű játékosuknak köszönhetően gólra váltották a helyzeteiket. Ma reggel még komoly munkát végeztek a fiúk, talán emiatt is kicsit lassabban vettük fel a ritmust. Még, hogy ha itt volt ez a mérkőzés, a fejekben szerintem már az volt, hogy két nap múlva egy sokkal fontosabb találkozó vár ránk, de átestünk a tűzkeresztségen" - nyilatkozta Märcz Tamás, aki a spanyolok elleni összecsapással kapcsolatban elmondta, két nagyon hasonló stílusú, gyors csapat találkozik majd, ezen a mérkőzésen pedig várhatóan apróságok döntenek majd. Hozzátette, véleménye szerint az utolsó negyedben mutatott éberség, higgadtság dönthet majd a csoport rangadóján.

C csoport:

korábban:

Spanyolország-Málta 23-7 (4-3, 6-2, 7-0, 6-2)

A csoport további programja:

csütörtök:

Málta-Törökország 11.30

MAGYARORSZÁG-Spanyolország 19.00

szombat:

Törökország-Spanyolország 10.00

MAGYARORSZÁG-Málta 19.00

Forrás: MTI

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés