hirdetés
Sport

A BKV szerint nem közlekedtek szabályosan Liu Shaolin Sándorék

Mint ismert, szerdán baleset érte az éppen kerékpáros tréningen részt vevő gyorskorcsolyázókat, azonban a BKV közleménye szerint nem kizárólag az előzést végző buszvezető hibázhatott.

A BKV szerint nem közlekedtek szabályosan Liu Shaolin Sándorék
hirdetés

A magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott több tagja is a Margitszigeten vett részt egy kerékpáros edzésen, amikor baleset érte őket.

A beszámolók szerint Liu Shaolin Sándor, Jászapáti Petra, Krueger Cole és Oláh Bence az incidenst megelőzően egymás után haladtak biciklijükkel az út szélén, amikor a velük szemben érkező busz előzésbe kezdett, s őket leszorította az útról.

A sportolók emiatt elbuktak a kerékpárral, és törés gyanúja miatt kettejüket kórházban vizsgálták meg. Szerencsére kiderült, hogy a sérüléseik nem voltak súlyosak.

Az esettel kapcsolatosan még aznap este a BKV is közleményben fogalmazta meg álláspontját, amelyet a Blikknek is eljuttatott. Ebben megfogalmazták, hogy még ha a buszsofőr feltehetőleg hibázott is, a sportolók sem szabályosan közlekedtek.

hirdetés

A közlemény szerint a szerda délelőtt bekövetkezett balesetben a BKV járművezetője és a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott versenyzői voltak érintettek, s egyik fél számára sem járt szerencsére súlyos következményekkel az eset.

Hozzátették azonban, hogy noha a jelenlegi ismereteik szerint a járművezető valószínűleg hibázott, a sportolók szabálytalanul, egymás mellett haladva közlekedtek a kerékpárokkal.

Mint írják, hatósági vizsgálat folyik az esettel kapcsolatban, amely tisztázza majd a baleset pontos körülményeit és a résztvevők felelősségét is.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés