hirdetés
Sport

Christian Eriksen jobban van, de kérdés még, hogy ismét pályára léphet-e valaha

A labdarúgó Európa-bajnokság Dánia-Finnország mérkőzésén Christian Eriksen egyik percről a másikra, váratlanul esett össze, majd a pályán újraélesztették, és hordágyon vitték ki. Azóta határozottan jobban van, de sportolói karrierje folytatásával kapcsolatban még sok a kérdés.

Christian Eriksen jobban van, de kérdés még, hogy ismét pályára léphet-e valaha
hirdetés

Eriksent jelenleg kórházban ápolják, viszont állapota az újraélesztést követően stabilizálódott. Morten Boesen, a dán csapat orvosa elmondta azt is, hogy Eriksennel egyetértve, szívspecialisták véleménye alapján arra a döntésre jutottak, hogy egy ICD-t kap a sportoló, amely voltaképpen egy beültethető defibrillátor, és a szívleállást követően nyújt segítséget – írja a Blikk.

Eriksen elfogadta a megoldást, hiszen ez a felépüléséhez is szükséges lehet, azonban egyelőre kérdés, hogy valaha is pályára léphet-e még a jövőben.

A dán labdarúgó-szövetség közleményében most mindenkit arra kért, hogy tartsák tiszteletben Eriksen és családja magánéletét ezekben a nehéz időkben.

A portál szerint egyébként egy interjúban a labdarúgót kezelő orvos elmondta, hogy fél perc elteltével nyitotta ki a szemét a focista, akivel akkor már beszélni is lehetett. Első mondata az orvos szerint az volt, „a fenébe, még csak 29 vagyok”.

(A borítókép forrása: Football.ua, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27791456)


hirdetés

További híreink