hirdetés
Külföld

Volt testőr lett a thai királyné

Thaiföld királya a biztonsági személyzetének helyettes vezetőjét vette feleségül, s egyúttal királynéi címet adott neki – számoltak be erről egy közleményben.

Volt testőr lett a thai királyné
hirdetés

A váratlan bejelentésre azt megelőzően került sor, hogy a szombati nappal megkezdődik az uralkodó pozícióját megszentelő összetett koronázási szertartások sora - derül ki a BBC cikkéből.

A most hatvanhat éves Maha Vajiralongkorn szeretett apja 2016-ban bekövetkezett halála után válik az alkotmányos monarchia uralkodójává, eddig háromszor nősült és vált el, összesen hét gyermeke született.

Az uralkodói közlemény szerint Vajiralongkorn király úgy döntött, hogy Suthida Vajiralongkorn Na Ayudhya királynéi ranggal ruházza fel, s a királyi család tagjaként uralkodói címet és státuszt visel majd.

Az újdonsült királyné és a király kapcsolata egyébként nem új keletű, már egy ideje együtt vannak, és a nyilvánosság előtt is mutatkoztak együtt, eddig azonban hivatalosan még nem történt bejelentés arról, hogy szerelmi szálak fűznék őket egymáshoz.

hirdetés

A thaiföldi televíziós csatornákon szerdán délután az esküvőről készült felvételeket is leadtak, a ceremónián az uralkodói család tagjai és a palota személyzete is jelen volt. Az események a király szentelt vizet öntött újdonsült hitvese fejére, s mindketten aláírták a házasságról szóló nyilatkozatot.

Az új királynét 2014-ben nevezte ki Maha Vajiralongkorn személyes testőrsége helyettes vezetőjévé, előtte a nő a Thai Airways-nél dolgozott légiutas-kísérőként. 2016 decemberében lett a hadsereg tábornoka.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés