Külföld

Visszaállították Trump Twitter-fiókját

hirdetés

A Facebookon azonban egyelőre fenntartják a letiltását, ugyanis túl nagy kockázatnak vélnék az amerikai elnököt „visszaengedni” a közösségi oldalra a jelenlegi időszakban.

Visszaállították Trump Twitter-fiókját

Donald Trump amerikai elnököt ismét engedik a Twitter-fiókját használni, miután előzőleg az amerikai Capitoliumnál kitört zavargások miatt tizenkét órára letiltották a fiókját – derül ki a BBC cikkéből.

Trump ezúttal már békésebb üzenetet tett közzé a közösségi oldalon, s nem hangoztatta azt a nézetét sem, miszerint választási csalás történt volna. Igaz, a Twitter arra figyelmeztetett, hogy ha még egyszer megszegi az oldal szabályzatát, akkor „huzamosan” letiltásra kerül majd Donald Trump.

A Facebook és a Twitch a Twitternél kevésbé volt megengedő – ők határozatlan időre tiltották le a távozó amerikai elnök felhasználói fiókjait. A Twitchen egyébként az elnök elsősorban a kampányeseményeit osztotta meg.

A probléma egyebek mellett az volt, hogy Trump szerdán „hazafiként” méltatta azokat az embereket, akik a Capitoliumot megrohanták, s hozzátette azt is: „Szeretünk titeket”.

Előzőleg Trump az akkor még békésen összegyűlt embereknek választási csalásról beszélt, és „cselekvésre” szólította őket. Igaz, utána azt mondta nekik, térjenek haza.

A Twitter szóvivője azt mondta, hogy miután az elnök problémás bejegyzéseit eltávolították, s letelt a tizenkét órás eltiltás, a @realDonaldTrump fiókot ismét elérhetővé tették, s használhatja is azt az elnök. Ellenben felhívta a figyelmet rá, hogy bármilyen ismételt jövőbeli megsértése a szabályzatnak huzamos letiltást von maga után.

Donald Trumpot a Facebook és az Instagram is letiltotta, ezen portálok esetében azonban a letiltás felülbírálata csak január 20. után történik meg, amikor Joe Biden hivatalba lép. Ezt megelőzően ugyanis Mark Zuckerberg bejegyzése szerint „egyszerűen túl nagy kockázat” volna a távozó elnököt hagyni bejegyzéseket közzétenni.

A Facebook azzal magyarázta Trump letiltását, hogy bejegyzései hatásait, s feltételezésük szerint szándékát tekintve a bejegyzések további erőszakot szülnének.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés