hirdetés
Külföld

Világszerte közel 96 ezer ember halt meg a koronavírussal összefüggő okokból

Világszerte már majdnem 96 ezer ember halt meg a koronavírussal összefüggő okokból – írja a BBC a Johns Hopkins Egyetem adatai alapján.

Világszerte közel 96 ezer ember halt meg a koronavírussal összefüggő okokból
hirdetés

Olaszországban már közel 18 300, az Egyesült Államokban pedig 16 686 halálozásról számoltak be. Ez utóbbi adatot illetően még tudható az is, hogy csak New Yorkban történt a halálesetek közül több mint 5 ezer.

A BBC cikkéből kiderül az is, hogy Spanyolországban 15 447 ember halt meg eddig a koronavírussal összefüggő okokból a Johns Hopkins Egyetem adatai alapján.

A világszerte bekövetkezett halálesetek száma ellenben ennél magasabb is lehet, mert vannak országok, ahol a statisztikákban nem szerepeltették azon haláleseteket, amelyek nem a kórházakban tartózkodó betegeknél történtek.

Másfelől viszont a lap szerint egyes szakértők arra hívták fel a figyelmet, hogy a Covid-19 betegség miatt elhunytak közül többen valószínűleg e betegség nélkül is rövid időn belül meghaltak volna, hiszen az áldozatok közül sokan idősek, rossz fizikai állapotban vannak, és van valamilyen alapbetegségük.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés