hirdetés
Külföld

Világszerte elérte a 250 ezret a koronavírussal összefüggő halálesetek száma

A koronavírussal összefüggésben történt halálesetek száma a világon elérte a 250 ezer főt – írja a BBC a Johns Hopkins Egyetem adataira hivatkozva, mely intézmény világszerte nyomon követi a koronavírussal kapcsolatos adatokat.

Világszerte elérte a 250 ezret a koronavírussal összefüggő halálesetek száma
hirdetés

A legtöbb halálos áldozatot – összesen mintegy 69 ezer főt – az Egyesült Államokban dokumentálták, amely országot 29 ezer halálozással Olaszország, s majdnem ugyanennyivel az Egyesült Királyság követett – írják a BBC hírportálján.

Az egyes országok adatainak összehasonlítása mindazonáltal nem egyszerű, mivel más-más eljárásokat alkalmaznak az adatok közlésekor, s akad olyan ország, ahol csak a kórházban bekövetkezett halálesetekről érkezik rendszeres adat, míg sok országban a tesztelés hiánya miatt adott esetben nem lehet felmérni a járvány valóságos „méretét”.

Amint azt fentebb már említettük, az Egyesült Államok az egyik legsúlyosabban érintett ország, ahol az elmúlt huszonnégy órában 1015 új halálesetet dokumentáltak – ez azonban közel egy hónapja a legalacsonyabb napi szám. Összesen ezzel 68920-ra emelkedett az áldozatok száma.

Az Egyesült Államokban a fertőződöttek száma is igen magas: összesen 1 180 332 esetben nyert bizonyosságot a koronavírussal való fertőződöttség. Ez tizennégyszerese a Kína által közölt adatoknak, és a spanyolországi fertőződéseknek is több mint négyszerese. A fertőződöttek közül közel 200 ezer személyt nyilvánítottak gyógyultnak eddig.

hirdetés

A New York Times hétfői beszámolója szerint egy amerikai kormányzati dokumentum éles emelkedést jósol június elsejéig a fertőződések számában, és azzal számolnak, hogy a napi halálozások száma is nőhet. Az előrejelzések napi mintegy 200 ezer új esettel, és akár 3 ezres napi halálozással is számolnak.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés