hirdetés
Külföld

Végre engedték kikötni a hajót, amelyet öt kikötő utasított vissza

A nyílt tengeren rekedt egy sétahajó, miután több kikötő korábban azzal utasította vissza, hogy tartanak tőle, esetleg koronavírus-fertőzést hozhat rájuk. Végül Kambodzsában egy kikötőben engedélyezték a hajónak a kikötést.

Végre engedték kikötni a hajót, amelyet öt kikötő utasított vissza
hirdetés

Az elmúlt napokban az MS Westerdam számára öt kikötő is megtagadta a kikötés lehetőségét Ázsiában, és miközben egy másik hajó Japán egy kikötőjében 200 koronavírusos beteggel karanténban van, a Westerdarmnak, amelyen nincs egyetlen, tüneteket mutató beteg sem a több mint 2 ezer utas közül, a nyílt vizeken kellett vesztegelnie – számol be róla a BBC.

Kedden a hajó Bangkokban próbált kikötni, ám megtagadták tőle az engedélyt, majd egy thaiföldi katonai hajó kísérte ki a Thai-öbölből, amit követően a hajó Kambodzsa felé indult.

Csütörtökön reggel a hajó végre megérkezett egy kikötőbe Sihanoukville városánál.

A hajó egy utasa a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy pusztán már a szárazföld látványa is lélegzetelállító élmény volt számára, olyannyira, hogy először el sem akarta hinni, valóság, amit lát.

hirdetés

A kambodzsai tisztviselők összegyűjtik a hajón az utasok útleveleit, hogy vízumot adhassanak nekik. Az amerikai-holland America Line társaság által üzemeltetett Westerdam hajó február elsején indult el 1455 utassal és 802 fős személyzettel Hongkongból, majd úgy volt, hogy két héten át tart majd további útja, amit követően már aggályok merültek fel az üzemanyag- és élelmiszer-ellátást illetően.

Nemcsak Thaiföldön utasították azonban vissza a kikötést, de előzőleg Tajvanon, Guamban, a Fülöp-szigeteken és Japánban is.

Először a hajó a kikötőn kívül horgonyozhatott le annak érdekében, hogy ott az egészségügyi ellenőrzéseket végre tudják hajtani, majd az utasok elhagyhatják a hajót, és hazatérhetnek hazájukba.

A kambodzsai amerikai nagykövetség közölte, hogy az amerikai állampolgárokat segíti a hazajutásban.

A Westerdam hajón folyamatosan végeztek egészségügyi ellenőrzéseket, és egyelőre egyetlen fertőzött beteget sem találtak.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés