hirdetés
Külföld

Valószínűleg az eltűnt chilei gép roncsának egy darabját találták meg

Chilei tisztviselők közölték, hogy olyan roncsot találtak, amely feltehetőleg a hétfői napon eltűnt katonai szállítógépből származik.

Valószínűleg az eltűnt chilei gép roncsának egy darabját találták meg
hirdetés

A közlés szerint a roncsra nagyjából a C-130 Hercules típusú repülőgép eltűnésének helyszínétől harminc kilométerre találtak rá. A szállítójármű fedélzetén összesen harmincnyolc személy utazott, amikor a földi irányítás elvesztette vele a kapcsolatot – idézi fel a BBC.

A roncsdarabra a Drake-átjáró nevű óceáni szorosnál találtak rá.

Eltűnése előtt a repülőgép a Chile déli részén fekvő Punta Arenas nevű városból indult éppen az ország az Antarktikánál található egy katonai bázisára.

A most felfedezett roncsdarab a repülőgép belső üzemanyag-tartályának része lehet a chilei légierő egy parancsnokának szerdai közlése szerint. A katonatiszt elmondta azt is, hogy a légierő további vizsgálatokat folytat majd annak megállapítására, hogy a roncsdarab valóban az eltűnt gépből származott-e.

hirdetés

A repülőgéppel helyi idő szerint 18 óra 13 perc körül vesztette el a kapcsolatot a légi irányítás, nem sokkal azt követően, hogy a gép Punta Arenasból felszállt. A légierő egy térképet is közreadott a gép útjáról, amelyen az látható, hogy a célállomáson valamivel később, 19 óra 17 perckor kellett volna landolnia a repülőnek.

Amint a repülőgép eltűnt, kiterjedt légi és földi keresést indítottak a megtalálására. Argentína, Brazília, Uruguay és az Egyesült Királyság is repülőgépeket küldött a jeges vízterületek átkutatásának támogatására, Izrael és az Egyesült Államok pedig műholtfelvételekkel segítették a keresést.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés