hirdetés
Külföld

Valóságos csoda: négy napig kóborolt az ausztrál vadonban, de megmenekült a kisfiú

Egy mindössze három éves kisfiú eltűnt Ausztráliában a bozótosban, azonban négy nap múltán rátaláltak, és hihetetlen szerencsével bármiféle komolyabb baj nélkül megúszta a hajmeresztő kalandot.

Valóságos csoda: négy napig kóborolt az ausztrál vadonban, de megmenekült a kisfiú
hirdetés

A kisfiút a rendőrségi helikopterekről pillantották meg reggel, amint egy kis patakból ivott vizet családja Új-Dél-Wales-i vidéki birtokánál - írja a BBC.

Az autizmussal élő, nem beszélő gyermeket korábban pénteken látták utoljára az otthonukban, s a családja attól félt, hogy esetleg elrabolhatták.

A fiút végül a család birtokától nagyjából 500 méterre találták meg egy patak közelében.

Miután alaposabban megvizsgálták, megkönnyebbülve tudatosították magukban a mentésben részt vevő szakemberek, hogy a gyermek csupán pár karcolást szerzett a lábszárain, illetve összevizezte a ruházatát, de ezt leszámítva teljesen épen megúszta az esetet.

Anthony Elfalak, a gyermek édesapja valóságos csodának tartja, hogy fia megmenekült.

Az ausztrál vadonban napokon át folytatott keresést több mint száz szakember és önkéntes, és eközben előzőleg már azon a területen is jártak, ahol végül a fiúra rábukkantak. A televíziónak nyilatkozva az apa azt mondta, gyermekét megcsípték a hangyák, és el is esett, azonban életben van.

Scott Morrison miniszterelnök a Twitteren azt írta, nagy örömmel értesült arról, hogy a gyermek immár biztonságban van a feltehetőleg igen traumatikus események után.

A szülők egyébként nem tudják, hogy miért kóborolt el a kisfiú, aki pénteken a testvéreivel játszott. Elmondásuk szerint ráadásul a gyermekre kifejezetten az volt inkább a jellemző, hogy nem távolodott el édesanyjától szinte soha sem, hanem mindig a közelében sürgölődött.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Claudio Silvano)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés