hirdetés
Külföld

Valóban megdőlt a hőmérsékleti rekord Ausztráliában

Ausztráliában a korábbi előrejelzéseknek megfelelően valóban megdőlt a napi melegrekord, ugyanis az országos átlaghőmérséklet elérte a 40,9 Celsius-fokot, ami nagyjából fél fokkal volt melegebb az eddigi rekordnál.

Valóban megdőlt a hőmérsékleti rekord Ausztráliában
hirdetés

Az ausztrál meteorológiai hivatal közlése szerint a keddi „kiterjedt” hőség során megdőlt a korábbi országos hőmérsékleti rekord, amelyet 2013 januárjában mértek. Ez 40,3 Celsius-fok volt, most pedig 40,9 fokig kúszott fel a hőmérő higanyszála.

A hőséghullámok megítélésének talán legpontosabb módja az, hogy ha az ország különböző területen mért hőmérsékleti csúcsértékek átlagát veszik.

A mostani hőséghullám rosszabbkor már úgyszólván nem is érkezhetett volna, hiszen Ausztrália már így is aszállyal és bozóttüzekkel küzd.

Az előrejelzések szerint a legnagyobb hőség a hét későbbi szakaszában érkezhet el, ami egyúttal azt is jelenti, hogy ismét megdőlhet a nemrég megdöntött hőmérsékleti rekord.

hirdetés

Többen bírálták Scott Morrison miniszterelnököt, amiért a több száz bozóttűz ellenére – meglátásuk szerint – nem tesz megfelelő lépéseket, valamint kormányának klímapolitikájának is vannak ellenzői.

(BBC)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés