hirdetés
Külföld

Utasok állítottak meg egy villamost, miután a vezetője rosszul lett

Utasok állítottak meg egy villamost Németországban, miután annak vezetője rosszul lett, és elvesztette eszméletét.

Utasok állítottak meg egy villamost, miután a vezetője rosszul lett
hirdetés

Vasárnap pánik lett úrrá egy németországi villamos utasain, miután egy óra körül a két megálló között az egyre gyorsuló villamoson a járművezető rosszul lett – írja a BBC. A bonni villamosjáraton utazók közül két férfinak azonban sikerült bejutnia a fülkébe, ahol mindenek előtt azzal szembesültek, hogy a villamosvezető nincsen eszméleténél.

Egy nő közben felhívta a közlekedési vállalatot, és telefonon megkérdezte, miként állíthatnák meg a villamost, az instrukciók segítségével pedig az utasoknak sikerült is megállítaniuk a gépet.

Korábban a rémült utasok a rendőrséget is hívták, és megpróbálkoztak a vészfék alkalmazásával is, azonban ezzel nem oldódott meg a helyzet.

A bonni polgármester egy helyi lapnak nyilatkozva elmondta, hogy az utasok éppen azt tették, amit egy ilyen veszélyes helyzetben tenni kell, s ezzel valószínűleg életeket mentettek meg.

hirdetés

Az SWB nevű helyi közlekedési vállalat eközben közölte, hogy a vészféknek nem is feladata a jármű megállítása, hanem a járművezetőt figyelmezteti a veszélyhelyzetre, és lehetővé teszi a kommunikációt az utasok és a vezető között.

Azok a rendszerek azonban, amelyek a vezető rosszulléte esetén volnának hivatottak vészjelzést küldeni, látszólag jelen esetben nem működtek megfelelően.

A villamosvezető egyébként jelenleg kórházban lábadozik, a hős utasok pedig kisebb sérülésekkel megúszták az esetet.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés