hirdetés
Külföld

Újabb trópusi vihar érte el az Egyesült Államokat

A Nicholas nevű trópusi vihar hurrikánként közeledett az Egyesült Államok szárazföldi területeire, azonban mire Texas belsőbb részeihez ért, már veszített erejéből, így trópusi viharrá fokozódott le. Ennek ellenére életveszélyes árvizeket is hozhat magával.

Újabb trópusi vihar érte el az Egyesült Államokat
hirdetés

A vihar közvetlenül a szárazföldet történő elérése után, helyi idő szerint hajnali fél egykor hurrikánná fokozódott, mostanra viszont ismét veszített az erejéből. Több mint 500 ezer fogyasztási helyen számoltak be Texasban áramszünetről, s Joe Biden Louisianában is rendkívüli állapotot hirdetett ki.

Néhány hete az Ida hurrikán is az Egyesült Államokban pusztított, s több ember halálát okozta, valamint jelentős károkat hagyott maga után. Több mint egymillióan maradtak akkor áram nélkül Louisianában – írja a BBC.

A Nicholas vihar legerősebb széllökései jelenleg 110 km/h körüliek, azonban Texas partvidéki részén és Louisianában jelentős mennyiségű csapadék hirtelen lezúdulását okozhatja. A vihar továbbra is beljebb halad a szárazföldi területeken, s az elmúlt néhány órában veszített erejéből.

Továbbra is arra figyelmeztetnek azonban, hogy életveszélyes áradások következhetnek be, kiváltképpen a nagyvárosi területeken, így összességében a helyi meteorológiai szolgálat szerint továbbra is életveszélyes helyzetet teremt a vihar.

Egyes helyeken az is problémát okoz, hogy a vízelvezető rendszerekben továbbra is fennakadások vannak az Ida hurrikán nyomán. Akad több mint 110 ezer olyan háztartás és üzlet is Louisianában, ahol a korábbi hurrikán pusztítása miatt még mindig nincsen áram.

Több városban a Nicholas vihar miatt már iskolákat zártak be és repülőjáratokat függesztettek fel.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Michelle Raponi)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés