hirdetés
Külföld

Újabb kilenc ember halálát okozta az Ida

Az Ida nevű trópusi vihar korábban még nagy erejű hurrikánként érte el az Egyesült Államok szárazföldi részét, azonban hiába veszített erejéből, újabb legalább kilenc ember halálát okozta a villámárvizek révén.

Újabb kilenc ember halálát okozta az Ida
hirdetés

Voltak olyan személyek, akik saját otthonaik elárasztott pincéiben rekedtek, míg az egyik áldozat holttestére egy, a víz által elsodort autóban találtak rá – derül ki a BBC cikkéből.

New York és New Jersey kormányzói rendkívüli állapotot hirdettek ki, míg New York város polgármestere, Bill de Blasio azt mondta, hogy „történelmi időjárási esemény” a most tapasztalt vihar a térségben.

Alig egy óra leforgása alatt 8 centiméter eső esett le a New York-i Central Parkban, miközben New York város metróinak nagy részét le kellett zárni, s a közutakról is kitiltották a nem sürgősségi szolgálatot teljesítő járműveket. A két érintett amerikai állam területén ezen kívül vonat- és repülőgépjáratokat is felfüggesztettek.

A New Jerseyben található Passaic polgármestere a CNN-nek elmondta, hogy egy hetvenes éveiben járó férfi holttestét egy olyan autóban találták meg, amelyet elsodort az árvíz.

hirdetés

Helyi hírügynökségek szerint New York városban hét személy hunyt el, többen közülük akkor amikor az elárasztott pincékben rekedtek. Az egyik elhunyt egy kétéves kisfiú volt.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Joseph thomas)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés