Külföld

Tűz ütött ki egy indiai gyárban, több mint harmincan meghaltak

Több mint harminc ember meghalt egy nagy tűzesetben az indiai fővárosban, Új-Delhiben. A lángok egy gyárban csaptak fel a reggeli órákban.

Tűz ütött ki egy indiai gyárban, több mint harmincan meghaltak

A tűz vasárnap reggel keletkezett egy Új-Delhi központi részén található gyárban, ahová azonnal több tűzoltóegységet is küldtek – írja a BBC.

Az eset idejében sok munkás a többemeletes épületben aludt, emiatt többen attól tartanak, hogy a halálos áldozatok száma magasabb, mint amiről a hatóságoknak most tudomása van.

Amit Shah belügyminiszter azt mondta, hogy a baleset miatt „drága életek tragikus elvesztését” gyászolják.

Narendra Modi indiai miniszterelnök pedig arról számolt be, hogy a tűz borzasztó volt, és a hatóságok „minden lehetséges segítséget” megadtak a tragédia helyszínén.

A tűzoltók helyi idő szerint 5 óra 22 perckor kapták az első bejelentést a vasárnapi tűzesetről, ugyanakkor a helyszín megközelítése nem volt egyszerű, mert sok üzlet és keskeny utcák nehezítették a közlekedést.

Fél tízre már mintegy ötvenhat embert kórházba szállítottak, mindannyian füstmérgezés miatt veszítették el az eszméletüket.

A gyárban egyebek mellett iskolatáskákat és palackokat is tartottak, a tűz okainak kiderítésére vizsgálat indult.További híreink