hirdetés
Külföld

Turistabuszt ért támadás Egyiptomban

Legkevesebb tizenhat ember megsérült, amikor a gízai piramisok mellett, a Nagy Egyiptomi Múzeum közelében robbantottak egy turistákat szállító busznál vasárnap.

Turistabuszt ért támadás Egyiptomban
hirdetés

A sérültek dél-afrikai turisták, többségük csak könnyebben sérült, három személyt azonban kórházba kellett szállítani. A robbanószerkezetet a támadók a múzeum kerítésénél helyezték el, és akkor hozták működésbe, amikor a busz elhaladt előtte - írja a BBC.

Egyelőre nem tudni, hogy ki követte el a bűncselekményt, azonban korábban már történtek Egyiptomban hasonló esetek, amelyekért iszlamista szélsőségesek voltak a felelősök.

Korábban decemberben három vietnami turista és egy helyi idegenvezető halt meg, miután egy bomba robbant a buszuk mellett.

Az újabb robbanás egy szemtanúja a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy miközben az autóban ült az eset közelében, egyszerre csak nagyon hangos robbanásra lett figyelmes.

hirdetés

Az egyiptomi turisztikai miniszter szerint a megtámadott busz huszonnyolc utast szállított, amint pedig az az esetről készült képeken látható, a jármű ablakai kitörtek a robbanás erejétől, s egy autó is megrongálódott, amely a busz mögött haladt.

A helyi állami Nivel News TV szerint a buszon huszonöt dél-afrikai turista utazott, közülük heten sérültek meg, továbbá tíz egyiptomi ember is sérülést szenvedett.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés