hirdetés
Külföld

Tovább terjedt Kínában a koronavírus új törzse

Kína kiterjesztette a járványügyi helyzet miatt elrendelt zárlatot az elsőként, s legsúlyosabban érintett tartományban, miután a halálos áldozatok száma immár huszonhatra emelkedett. A megbetegedéseket a koronavírus egy újonnan felfedezett törzse okozta, amely eredetileg kígyóról kerülhetett át az emberre, mostanra azonban már bizonyosságot nyert, hogy emberről emberre is képes terjedni a vírus.

Tovább terjedt Kínában a koronavírus új törzse
hirdetés

Az utazásra vonatkozó korlátozások legalább 20 millió embert érintenek tíz városban, köztük a tartomány fővárosában, Vuhanban, ahol elsőként fedezték fel a vírust. Mostanra azonban már más tartományban is okozott halálesetet a betegség, csütörtökön egy idős beteg halt meg a vírus okozta tüdőgyulladásban egy valamivel távolabbi tartományban – írja a BBC.

Később aztán újabb halálesetnél erősítették meg a vírus jelenlétét egy újabb, északkeleti tartományban, amely az orosz határ közelében, Vuhantól több mint 2 ezer kilométerre található.

Szerte Kínában immár 830 esetben erősítették meg, hogy a betegek panaszait az adott vírustörzs okozta.

Az utazási korlátozásokat éppen a Holdújév közeledtével vezették be, amikor jellemzően több millió ember utazik haza Kínába, illetve az országon belül is nagy a „mozgolódás”. A korlátozások városról városra változóak: van, ahol még a tömegközlekedés is szünetel, s a helyieknek azt tanácsolják, maradjanak otthon.

hirdetés

Máshol nyilvános eseményeket mondanak le, amelyek pedig alapvetően nagy tömeget vonzanának.

A vírus mostanra átterjedt már Japánba, Thaiföldre és az Egyesült Államokba is – igaz, ezekben az országokban még csak elszigetelt eseteket erősítettek meg.

A halálos áldozatok jellemzően Kína egyetlen tartományában éltek – a fenti két esetet leszámítva –, s főként idős és/vagy krónikus betegségben szenvedő személyek voltak.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés