hirdetés
Külföld

Tovább emelkedett a Sri Lanka-i támadás halálos áldozatainak száma

Sri Lankán több robbantás is történt vasárnap, amelyek templomok és hotelek ellen irányultak. A támadások halálos áldozatainak száma immár elérte a 290 főt.

Tovább emelkedett a Sri Lanka-i támadás halálos áldozatainak száma
hirdetés

A helyi rendőrség közlésére hivatkozva a BBC azt írja, hogy tegnap óta huszonnégy személyt őrizetbe vettek, ám azt egyelőre nem tudni, hogy kik állnak a támadások mögött. A vasárnapi támadásokban mintegy ötszáz ember sérült meg, a halálos áldozatok között pedig külföldi állampolgárok is vannak. Az országban dúló polgárháború óta a mostani támadások voltak a legtöbb halálos áldozatot követelő incidensek.

Vasárnap este Ranil Wickremesinghe miniszterelnök azt mondta, hogy a biztonsági szolgálatok tudtak olyan információkról, amelyek lehetséges támadások kockázatáról szóltak, ám nem tettek lépéseket ezen információkra reagálva.

A tegnapi napon helyi idő szerint 8 óra 45 perc körül érkezett az első beszámoló a robbanásokról, s rövid időn belül összesen hat ilyen eset történt. Három településen három templomot, valamint egy településen három hotelt ért támadás. Mikor pedig a rendőrök a támadások felelőseit kezdték felkutatni, újabb két robbanás is történt.

Vasárnap este a helyi légierő közölte, hogy találtak és házi készítésű robbanószerkezetet is a főváros repülőterének közelében, amelyet hatástalanítottak.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés