hirdetés
Külföld

Több országban enyhítenek a korlátozásokon

Európa-szerte megfigyelhető, hogy az egyes országok enyhítenek a szigorú korlátozásokon azt remélve, hogy ez nem vezet második fertőződési hullámhoz.

Több országban enyhítenek a korlátozásokon
hirdetés

Franciaországban az általános iskolákba már kisebb számban visszatérhettek a tanulók a mai napon, és a ruhaboltok, könyvesboltok, fodrászszalonok és virágüzletek is kinyithattak – ellenben az éttermek, mozik és bárok még zárva tartanak – írja a BBC hírportálja.

Belgiumban is kinyithat a boltok többsége hétfőn, azonban a távolságtartás szabályát ezt követően is be kell tartani. Az éttermek, bárok és kávézók még itt sem nyithatnak ki.

Hollandiában az általános iskolák részlegesen újranyitnak a hét első napján, ahogyan az autósiskolák, könyvtárak, fodrászatok is.

Svájcbanaz általános iskolák mellett a középiskolák is megnyitják kapuikat, azonban az órák létszámát csökkentik. Bizonyos korlátozások mellett az éttermek, könyvesboltok, múzeumok is működhetnek.

hirdetés

Spanyolország egyes régióiban már engedélyezettek azok a közösségi tevékenységek, amelyek tíznél kevesebb embert foglalnak magukba, és az éttermek külső teraszai is megnyithatnak a vendégek előtt, de csak a távolságtartás elvének figyelembe vételével.

Az Egyesült Királyságban is enyhülnek bizonyos korlátozások az előttünk álló héten, azonban ezek nem egyformán vonatkoznak majd az egyes területekre, mert van, ahol maradnak a szigorúbb korlátozások.

Dániában a bevásárlóközpontok, Lengyelországban pedig a hotelek nyitnak meg a héten, bár a külföldi turistáknak két hétig mindenképpen karanténban kell maradniuk ez utóbbi ország szállodáiban is.

Több másik európai országban már korábban megkezdődött a korlátozások enyhítése.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés