hirdetés
Külföld

Több mint száz áldozata lehet a tornádóknak Kentuckyban

Kentuckyban több nagy erejű tornádó is pusztított, amelyek következtében több mint száz ember veszthette életét.

Több mint száz áldozata lehet a tornádóknak Kentuckyban
hirdetés

A helyi kormányzó szerint az állam történetének egyik legkomolyabb tornádóhelyzetét élték át, s már nyolcvan halálos áldozatot erősítettek meg – számol be róla a BBC. A kormányzó hozzátette azt is, hogy ami csak a tornádók útjába került, az nem maradt meg egészben. További négy államból pedig újabb tizennégy halálos áldozatot jelentettek.

Joe Biden amerikai elnök jelentős katasztrófának nyilvánított a Kentuckyban történteket, így szövetségi segélyt tett elérhetővé a legsúlyosabban érintett területek számára.

A mentésen dolgozó csapatok átkutatták a romokat túlélők után kutatva, a lakosságot pedig vízzel és generátorokkal segítették. A nemzeti gárda több mint háromszáz tagja halad házról házra járva, hogy eltávolítsák a törmeléket.

Továbbra sem adták fel teljesen a reményt, hogy túlélőket találjanak, ugyanakkor vasárnap reggel óta nem találtak még újabb túlélőt.

hirdetés

A kormányzó szerint az egyik tornádó közel 365 kilométeren tombolt, és minden helyen hatalmas pusztítást végzett, amelyet érintett. Több ezer ember otthonai semmisültek meg, noha egyelőre a pontos számok nem ismertek.

(A borítókép forrása: pixabay.com / reslmaier)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés