hirdetés
Külföld

Több mint ötvenen meghaltak Mexikóban egy kamionbalesetben

A jármű több mint 150 személyt, feltehetőleg közép-amerikai bevándorlókat szállított, amikor Mexikó déli részén balesetezett.

Több mint ötvenen meghaltak Mexikóban egy kamionbalesetben
hirdetés

Legkevesebb ötvennégy ember meghalt a balesetben, és igen sokan megsérültek. A kamionról készült felvételeken látható, hogy a jármű egészen az oldalára borult a baleset során – írja a BBC.

Ez Mexikóban az egyik legtöbb áldozatot követelő ilyen baleset volt. Negyvenkilencen a helyszínen életüket vesztették, míg öt másik személy a kórházban hunyt el. Mintegy 105 személy, köztük 83 férfi és 22 nő megsérült továbbá.

A halálos áldozatok közt egyaránt voltak férfiak, nők és gyermekek, s noha állampolgárságukat nem erősítették meg hivatalosan, a helyi tisztviselők szerint hondurasi és guatemalai bevándorlók lehettek.

A kamion a beszámolók szerint túl gyorsan hajtva próbált bevenni egy éles kanyart, ami miatt a főút egy gyalogosok számára épített hídjának ütközött.

hirdetés

Évente több százezer bevándorló próbál a szegénység elől menekülve Közép-Amerikából – Mexikón át – az Egyesült Államokba jutni, s közülük sokan embercsempészeknek fizetnek azért, hogy a gyakran túlzsúfolt járművekben szállítsák őket.

A kockázatos út továbbra is sokak életébe kerül évről évre.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Michael K)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés