Külföld

Több mint ezer, a koronavírussal összefüggő halálozás történt Brazíliában

Brazíliában több mint ezer, a koronavírussal összefüggő okokból bekövetkezett halálozás történt egyetlen nap alatt.

Több mint ezer, a koronavírussal összefüggő halálozás történt Brazíliában

Előzőleg ilyen sok, a vírussal összefüggő haláleset még nem történt az országban huszonnégy óra leforgása alatt, s többen arra figyelmeztetnek, hogy a járvány csúcsa még hetek múltán következik csak be – számol be róla a BBC hírportálja.

A latin-amerikai országban már 271 628 fertőződést diagnosztizáltak, ám a fertőzöttek valós száma ennél valószínűleg magasabb, hiszen a tesztelést nem végzik széles körben.

Jair Bolsonaro brazil elnök előzőleg több alkalommal is olyan álláspontot fejezett ki, melyben megkérdőjelezi a Covid-19 jelentette kockázatot.

Kedden az elnök ismét kiállt a klorokin nevű gyógyszer alkalmazása mellett, amely egyes jelzések szerint nem tekinthető biztonságosnak, és egyelőre az sem bizonyosodott be teljességgel, hogy e szer hatásos lehet-e a betegség kezelésére.

Bolsonaro az egészségügyi szakemberekével szemben álló véleménye a koronavírust illetően nemrégiben ahhoz vezetett, hogy két orvos is lemondott az egészségügyi miniszteri posztról.

Az új koronavírus terjedése igen aggasztó az alacsony jövedelmű országrészekben, illetve az őslakos közösségekben, hiszen a bennszülöttek különösen sérülékenyek lehetnek erre a vírusra is.További híreink