hirdetés
Külföld

Tizenöt év börtönt kapott a férfi, aki egy múzeum tetejéről dobott le egy kisfiút

Legalább tizenöt évre börtönbe kerül az a tizennyolc éves férfi, aki a londoni Tate Modern múzeum emeletéről taszított a mélybe egy hatéves kisfiút. Az elkövető egyébként nem ismerte az áldozatát.

Tizenöt év börtönt kapott a férfi, aki egy múzeum tetejéről dobott le egy kisfiút
hirdetés

A tizennyolc éves, Northoltban élő Jonty Bravery előre kitervelt egy támadást, majd kiszemelt magának egy általa nem ismert hat éves kisfiút, aki ellen a tervét végre is hajtotta – írja a BBC az ügyészség tájékoztatására hivatkozva.

Az emeletről ledobott kisfiú agyi vérzést szenvedett, és olyan sérüléseket szerzett, amelyek nyomát valószínűleg egész életében viselni fogja.

A bíró szerint a tizennyolc éves férfi meg akarta ölni, és majdnem meg is ölte a hatéves kisfiút.

„Az a kisfiú tartós és az életét megváltoztató sérülést szenvedett”

hirdetés

– fogalmazta meg a bíró, miután a vádlott beismerte a gyilkossági kísérletet.

Azután felidézte a történteket, a vádlotthoz címezve szavait:

„A kilátótérre ment, majd körülnézett, és megpillantotta az áldozatot családjával, azután odament, és átdobta a fiút a korláton. A félelem, amelyet ő (a kisfiú) átélt, s a rémület, amelyet a szülei éreztek, meghaladja a képzeletet”.

A bíró megjegyezte továbbá, hogy a bűncselekmény, amelyet a férfi azon a napon elkövetett, bizonyítja, hogy komoly veszélyt jelent a közösségre, s látható az is, hogy előre kitervelte tettét. Azt pedig látszólag még élvezte is, hogy rá irányult a nyilvánosság figyelme.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés