hirdetés
Külföld

Tizenöt ember meghalt, miután lezuhant egy repülőgép Kazahsztánban

Lezuhant egy utasokat szállító repülőgép Kazahsztánban, legkevesebb tizenöt ember életét vesztette a balesetben.

Tizenöt ember meghalt, miután lezuhant egy repülőgép Kazahsztánban
hirdetés

A Bek Air nevű kazahsztáni légitársaság gépe egy épületbe csapódott röviddel a felszállását követően. A gép pénteken reggel indult el Almatiból – írja BBC.

A túlélők elmondták, hogy amikor kiléptek a roncsok közül, mindenhol sötét volt, a környéket pedig hó borította. A sérülteket – legkevesebb hatvan személyt, köztük gyerekeket – kórházba szállították.

A Fokker 100 típusú repülőgép Almatiból tartott Asztana irányába, amikor a baleset történt. Egyelőre nem ismert, hogy miért zuhanhatott le a gép, azonban a Reuters hírügynökség egy helybeli munkatársa arról számolt be, hogy akkortájt igen nagy volt a köd.

A balesetben érintetté vált repülőgépen kilencvenhárom utas és az ötfős személyzet tartózkodott, az utaslista szerint öt gyermek és három csecsemő is volt a gépen. A repülőtér közleménye szerint a repülő helyi idő szerint 7 óra 20 perc körül kezdett veszíteni a magasságból, majd egy kétemeletes épület betonkerítésének csapódott, tűz nem keletkezett.

hirdetés

#UPDATE: At least 7 killed after a Bek Air passenger plane crashed into a two-story building near Almaty, Kazakhstan, on Friday, the country's Ministry of Industry and Infrastructure announced. pic.twitter.com/TPmZvNJYh6

— People's Daily, China (@PDChina) 2019. december 27.

A repülőtér később nyilvánosságra hozta annak a hatvan túlélőnek a nevét, akiket kórházban kezelnek.

Idő közben a kazahsztáni belügyminisztérium megerősítette, hogy hat gyermekkorú áldozata van a balesetnek.

A balesetet követően a Bek Air ideiglenesen felfüggesztette valamennyi járata indítását, azonban az almati repülőtér közlése szerint – ezt leszámítva – változatlan a repülőtér működése.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés