hirdetés
Külföld

Tizenkét napot túlélt a pusztában egy ausztrál nő

Egy nőt tizenkét nappal azt követően mentettek meg Ausztrália kietlen, lakatlan területén, hogy eltűnt. A túlélését segítette, hogy volt nála keksz, és talált egy vízforrást is.

Tizenkét napot túlélt a pusztában egy ausztrál nő
hirdetés

Az 52 éves Tamra McBeath-Riley két másik személlyel együtt akkor tűnt el, amikor autójuk egy folyómederben rekedt, és mindketten segítségért indultak, de két különböző irányba haladva. A nőt az autója közelében találták meg végül, ám két társa holléte továbbra sem ismert. Ők azonban már bizonyára súlyosan kiszáradtak, hiszen majdnem két hetet töltöttek eddig a pusztában.

Az esetet megelőzően a három ismerős november tizenkilencedikén egy egyszerű délutáni autókázásra indult, legalábbis először még ezt hitték. Velük volt a megtalált nő staffordshire terrier fajtájú kutyája is.

Egyszerre azonban elakadt az autójuk az elhagyatott környéken, és a megmentett nő elmondása szerint három napon át próbálták valamiképpen kiszedni az autót, de nem sikerültek, mert túl nagy volt a folyó. A járművet ugyan nem tudták kivinni, de azért továbbra is hozzáférhettek, így nappal alá húzódtak be, éjjel pedig az autóban pihentek.

Idővel megitták az összes náluk lévő vizet és a kevés vodkát is, valamint fogytán volt az autóban lévő keksz és tészta is. Szerencséjükre találtak egy forrást, ahonnan vizet meríthettek, s ezt fogyasztás előtt felforralták.

hirdetés

Az egészségügyi szakemberek szerint a víz nem volt tiszta még így sem, de arra hasznos volt, hogy életben maradjanak.

Ahogyan egyre húzódott a várakozás, elhatározták, hogy segítséget kérnek – a két másik személy az autópálya irányába kezdett haladni, míg a harmadik nő az autónál maradt attól tartva, hogy a kutyája nem élne túl egy ilyen hosszú utat.

Közben helikopterekkel kezdték keresni a három eltűntet, és meg is találták az autó közelében az ott maradt nőt, aki végig a víz közelében maradt.

(BBC)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés