hirdetés
Külföld

Teljes kijárási korlátozás és kötelező oltás jön Ausztriában

Néhány napja az oltatlanokat érintő kijárási korlátozást vezettek be Ausztriában, most azonban hétfői kezdettel teljes, országos lezárások jönnek az újabb bejelentés szerint.

Teljes kijárási korlátozás és kötelező oltás jön Ausztriában
hirdetés

Alexander Schallenberg osztrák kancellár azt mondta, hogy a lezárások legfeljebb húsz napig tartanak majd, miközben törvény írja majd elő az embereknek az oltás felvételét, amelyről jövő év februárjáig kell gondoskodniuk – derül ki a BBC cikkéből.

Az intézkedésekre azért van szükség, mert Ausztria Nyugat-Európában nemcsak az egyik legkevésbé átoltott, de az egyik legtöbb új koronavírusos esetet regisztráló ország is egyben. Több másik európai országban is vezetnek be korlátozásokat, azok viszont jellemzően kevésbé szigorúak.

Alexander Schallenberg azonban egyértelművé tette a tartományi kormányzókkal folytatott találkozón, hogy mindenképpen el szeretnének kerülni egy esetleges ötödik járványhullámot.

Miközben hosszú ideje egyetértés volt abban, hogy a kötelező oltást el kellene kerülni, túl sok azok száma, akik nem hajlandóak felvenni a vakcinát.

hirdetés

A legújabb adatok szerint az elmúlt egy hétben 100 ezer osztrák lakosból átlagosan 990.7 fertőződött meg a vírussal, ami miatt az egészségügyi miniszter szerint mintegy utolsó lehetőségként el kell rendelni a lezárásokat.

Az újabb intézkedések értelmében az osztrák lakosságot arra kérik, hogy amennyiben tehetik, otthonról dolgozzanak, miközben a nem létszükségletet (élelmiszer, gyógyszer, alapvető termékek) árusító üzletek zárva lesznek. Az iskolákban csak azok a gyerekek tanulnak majd jelenléti oktatással, akiknek személyes oktatásra van szükségük.

A korlátozások december 12-ig lesznek érvényben, de tíz nap elteltével felülvizsgálják őket.

(A borítókép forrása: pixabay.com / ronstik)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés