hirdetés
Külföld

Száznegyven gyermeket raboltak el fegyveresek Nigériában

Fegyveresek legkevesebb száznegyven iskolás gyermeket raboltak el Nigéria északnyugati részén a helyi rendőrség közlése szerint.

Száznegyven gyermeket raboltak el fegyveresek Nigériában
hirdetés

A gyermekek mellett legkevesebb nyolc személyt a Nemzeti Tuberkulózis- és Leprakezelő Kórházból ejtettek túszul a fegyveresek még vasárnap reggel. A kórház egy dolgozója szerint egy tizenkét hónapos kisgyermek és két ápolónő is volt az elrabolt emberek között.

A BBC szerint az elmúlt időben megsokasodott azoknak az eseteknek a száma, amikor fegyveresek váltságdíj reményében raboltak el iskolákból, egyetemekről tanulókat.

A hétfői jelentések szerint most Kaduna közelében történt egy incidens, amelynek során legalább száznegyven tanulót vittek el a fegyveresek egy iskolából.

Az egyik, a Bethel Baptista Iskolából elrabolt 15 éves lány édesanyja a BBC-nek elmondta, hogy fegyveres férfiak egy nagyobb csoportja motorokkal érkezve lebontotta az iskola kerítését, majd elrabolták a gyerekeket.

A rendőrség közleményében azt írta, hogy az iskolát őrző biztonsági személyzettel szemben a fegyveresek túlerőben voltak, így bejutottak a diákokat elszállásoló részre, ahonnan egyelőre nem pontosan ismert számú gyereket vittek magukkal az erdőbe.

A közleményben kitértek arra is, hogy huszonhat embert, köztük egy tanárnőt sikerült kimenekíteni.

Az iskolában 180 tanuló volt, akik közül egyelőre csak húsz gyermek holléte ismert, bár meglehet, hogy többeknek is sikerült elmenekülniük.

A vasárnapi, a kórházat ért támadással kapcsolatban kiderült, hogy két bűnözőcsoport dolgozott össze: egy részük a rendőrőrsön keveredett tűzpárbajba a rendőrökkel, így elterelve a hatóságok figyelmét, mialatt a másik csoport az emberrablást elkövette.

December óta több mint ezer tanulót raboltak el, akik közül kilenc diákot megöltek. Több mint 200 gyermek – közülük néhányan csak három évesek – holléte továbbra sem ismert.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Robert Owen-Wahl)


hirdetés

További híreink