hirdetés
Külföld

Szándékosan gázolt embereket a wisconsini ámokfutó

Szándékosan hajtott az emberek közé az a harminckilenc éves sofőr, aki vasárnap Wisconsinban tettével öt embert megölt, és sokakat – köztük gyerekeket – megsebesített. Közvetlenül az eset előtt családon belüli erőszak miatt vonultak ki ellene a rendőrök, azonban akkor elmenekült előlük.

Szándékosan gázolt embereket a wisconsini ámokfutó
hirdetés

A wisconsini hatóságok vádemelést szorgalmaznak szándékos emberölés miatt az ellen a férfi ellen, aki vasárnap egy karácsonyi felvonulás résztvevői közé hajtott autójával – számol be róla a BBC.

További bűncselekmények miatt is felelősségre vonhatják a gyanúsítottat, amennyiben a nyomozás alátámasztja őket. Úgy vélik, az esetnek terrorizmushoz nem volt köze.

A 39 éves Darrell Edward Brooks Jr a rendőrség szerint öt ember halálát okozta, valamint negyvennyolc másik személyt, köztük gyerekeket sebesített meg. Az áldozatok életkora 52 és 81 év között volt.

A férfi ellen nem sokkal az incidenst megelőzően vonultak ki a rendőrök családon belüli erőszak miatt, azonban a gyanúsított elmenekült a helyszínről, majd egyszer csak a felvonuláson részt vevő tömegbe hajtott a piros színű SUV-jával.

hirdetés

Az elgázolt emberek között több nagyszülő és gyermek is volt, s az orvosok szerint egyes gyerekek komoly fejsérüléseket, illetve csonttöréseket szenvedtek el. Kórházba tizennyolc gyereket kellett vinni a gázolás miatt.

A halálos áldozatok egy része egy időskorúak tánccsoportjában vett részt, akik több helyi fesztiválon és felvonuláson is rendszeres résztvevők voltak.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Yildiray Yücel Kamanmaz)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés