Külföld

Spanyolországban feljegyzik, ki tagadja meg a vakcinázást

hirdetés

Spanyolországban feljegyzik azokat a személyeket, akik nem hajlandóak beoltatni magukat a koronavírus elleni vakcinával, s ezeket a feljegyzéseket a helyi egészségügyi miniszter szerint más uniós országokkal is megosztják.

Spanyolországban feljegyzik, ki tagadja meg a vakcinázást

Salvador Illa egészségügyi miniszter közlése szerint a nyilvánosság, illetve a munkaadók számára nem teszik elérhetővé a vakcinázást nem igénylők listáját, ellenben hozzátette, hogy meglátása szerint a vírust úgy lehet legyőzni, ha beoltatjuk magunkat minél többen – derül ki a BBC cikkéből.

Spanyolország egyike volt azoknak az országoknak, ahol a koronavírus-járvány a legtöbb áldozatot szedte, jelenleg pedig a Pfizer vakcinájával folyik a vakcinázás. A készítményt az uniós országokban a múlt héten engedélyezték.

Salvador Illa egy hétfői interjúban elmondta, hogy a vakcinát senki nem lesz köteles beadatni, azonban azokról a személyekről listát vezetnek majd, akiknek felajánlották a vakcinát, de visszautasították azt.

Ezt az információt pedig európai partnerekkel is megosztják majd, noha a nyilvánosság számára nem teszik elérhetővé, és azt is ígérik, hogy az adatvédelmi szabályok maradéktalan betartásával kezelik a dokumentumot.

„Azok, akiknek felajánlották a terápiát, ám bármilyen okból nem éltek vele, fel lesznek tüntetve a regiszterben (…) jelezvén, hogy nem a rendszerben van a hiba, hogy ne ajánlottuk volna fel az adott személynek a vakcinázását”
  • fejtette ki a miniszter.

A friss felmérések szerint mostanra 28 százalékra csökkent a novemberi 48 százalékról azon spanyol állampolgárok száma, akik nem akartak oltást kapni.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés